120Dager igjen til barokkfest

Ian Bostridge til Barokkfest i januar 2015!

 Barokkfest tidligmusikkfestival har sikret seg et av de virkelig store operanavnene til festivalen som går av stabelen i slutten av januar. Ian Bostridge regnes som en av de største tenorene innen barokkrepertoaret, med hele 13 grammynominasjoner. Han er også kjent for konseptet «Three Baroque Tenors». Under Barokkfest får vi høre ham i noe av det som kler stemmen hans aller best, nemlig Händels rikholdige operarepertoar. Konserten byr på noen av de mest kjente operaovertyrene og ariene av den store barokkoperamesteren. Med seg har han orkesteret Trondheim Barokk og den unge dynamiske fremadstormende barokkdirigenten Olof Bomann fra Berlin. Her vil billettene gå unna, så det lønner seg å være tidlig ute.

 

 

 

 

 

Fra Carnegie Hall til konsertserien Orfeo

 

Billetter og sesongkort for konsertserien Orfeo er nå lagt ut! Serien åpner med Ketil Haugsand og utdrag fra hans splitter nye CD med innspilling av samtlige av Rameaus verker for cembalo.  

 

Fra Carnegie Hall til konsertserien Orfeo

Årets program byr på mange høydepunkter! Særlig bør konsertene med Ketil Haugsand og det suksessrike vokalensemblet Nordic Vocies, som synger i Carnegie Hall i New York bare noen uker før konserten i Trondheim, trekkes frem. Vi får også høre flere fremragende musikere med bakgrunn fra Trondheim som har gjort karrierer ute, som for eksempel barokkcellist Tormod Dalen som operer med Paris som base eller Kristin Fossheim på hammerklaver som er ved Norges Musikkhøgskole.

 

Samme pris - dobbelt så mange konserter!

Nytt av året er at sesongkortet gjelder både for Orfeokonsertene og konsertene Orfeo lunsj i Trondheim kunstmuseum.

 

Kai Remlov med middelalderens poesi i Erkebispegården

Høstens lunsjkonserter står på ingen som helst måte tilbake for kveldskonsertene! 1. november får vi høre skuespiller Kai Remlov, som vi kjenner fra høstens suksessrike Ibsenoppsetning av "Når vi døde våkner" på Trøndelag Teater. Det blir en reise i tid når han gjenskaper middelalderens kjærlighetspoesi sammen med middelalderensemblet Modus fra Oslo. 9. november får vi høre vokalensemblet Vox Nidrosiensis med kontratenoren Marnix De Cat fra Belgia som leder.

 

Billetter og sesongkort

Konsertene oppleves best med sesongkort (alle konserter) eller klippekort (tre konserter). Hele programmer er tilgjengelig her. Sesongkort kjøpes enkelt på nett ved å klikke her, klippekort for tre konserter er tilgjengelig her

 

   Ketil Haugsand

 

 

 

Nordic Voices